10.06.2018

PAZARCIK MÜFTÜSÜ SEVİNÇ KADİR GECESİ MESAJI YAYINLADI

Pazarcık ilçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Kadir Gecesi vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Pazarcık ilçe Müftüsü Ahmet Sevinç, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

``Yüce Allah insanın devamlı surette yaratanla bağlantı içinde olmasına önem vermiş. Bir lütuf olarak zamanların bazısını diğerlerine nispetle daha faziletli kılmış, bizleri sonsuz ikramlarına davet ederek kulum bana dönsün bende affedeyim diye ayları, günleri, geceleri hatta saatleri vesile yapmış ki kullarının ibadetlerini kat kat mükâfatlandırmak, dua ve isteklerini kabul etmek, bağışlanmalarına imkân tanımak üzere bazı zamanları kendileri için bir fırsat olarak bahşetmiştir.

İşte böyle kutlu bir zaman dilimi olan Kadir gecesini namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tövbe istiğfar ederek geçirmek suretiyle hayatımıza yeni bir sayfa açmamız gerektiğini Müftü Sevinç, söyledi. 10 Haziran Pazar akşamı Kadir Gecesi’dir.

Zaman ve mekânlar; kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesini bu derece değerli kılan en önemli sebep de Kur’ân-ı Kerîm’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır.

Kur’ân-ı Kerîm’in nüzulü ve Peygamberimizin insanlığa son peygamber olarak gönderilmesi, dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Kur’ân-ı Kerîm’de bu gece hakkında şöyle buyurulmaktadır: “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Müftü Sevinç  yayımladığı mesajda; “İslamda Mübarek Günler ve Gecelerin olduğunu bu Mübarek Gecelerin en önemlisi; Kadir Gecesidir. Çünkü  Kuran-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. Toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleriyle arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bu mübarek gece ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah'tan umarak Kadir Gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir..

Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tevbelerin kabul edildiği, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı, bin aydan daha hayırlı olduğu ve meleklerin seher vaktine kadar yeryüzüne her iş için indiği müjdelenen bu mübarek gecede, Rahmetin şefkat-i ilahinin sağanak sağanak yağdığı bu geceyi aydınlatan  Kur’anın ve İslam’ın nurunun yeniden tüm gönüllere inmesi için, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptırmaması için,

Kadir Gecesinin ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliğine, İslam âleminin ve insanlığın huzur ve barışına muhtelif yerlerde akmaya devam eden Müslüman kanı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olması için, toplumumuzda sulh sükun, huzur ve gönül zenginliğinin, ruh yüksekliğinin hâkim olması için dua edelim
Bu duygu ve düşüncelerle Pazarcıklı ve Kahramanmaraş'lı vatandaşlarımızın ve bütün Müslümanların Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Mevla’mızdan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum ”dedi.

Yatsı namazı öncesi Müftülüğümüz tarafından Bilal Habeş camisinde Kadir Gecesi özel programı tertip edilecektir.

Tüm halkımız davetlidir.