31.05.2019

Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Kadir Gecesi münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı

Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Kadir Gecesi münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Pazarcık  Müftüsü Ahmet Sevinç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnşallah 31 Mayıs Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece, Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz. İslam'da Mübarek Günler ve Geceler vardır. Bu Mübarek Gecelerin en önemlisi, Kadir Gecesi'dir. Çünkü Kuran-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. Toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekat ve fitreleriyle arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.av) bu mübarek gece ile ilgili olarak, "Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah'tan umarak Kadir Gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır" müjdesini vermekte ve bu gecede "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle" diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı, bin aydan daha hayırlı olduğu ve meleklerin seher vaktine kadar yeryüzüne her iş için indiği müjdelenen bu mübarek gecede, rahmetin şefkat-i ilahinin sağanak sağanak yağdığı bu geceyi aydınlatan Kur'an'ın ve İslam'ın nurunun yeniden tüm gönüllere inmesi için, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptırmaması için, Kadir Gecesi'nin ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliğine, İslam âleminin ve insanlığın huzur ve barışına muhtelif yerlerde akmaya devam eden Müslüman kanı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olması için, toplumumuzda sulh sükun, huzur ve gönül zenginliğinin, ruh yüksekliğinin hakim olması için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Pazarcıklı vatandaşlarımızın ve bütün Müslümanların Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Mevladan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum".

İlçe Müftümüz Ahmet Sevinç, yatsı namazı öncesi müftülük tarafından Bilal Habeş Camisi'nde Kadir Gecesi özel programı düzenleneceğini söyledi.