13.07.2023

İbrahim İKBAL

ÖZGEÇMİŞ

1980 Yılında Şanlıurfa Suruç İlçesi Çomak köyünde doğdu. İlkokulu Zeyrek Köyünde okudu.1997 de Suruç İmam Hatip Lisesini bitirdi. Liseden sonra tahsil hayatına beş yıl klasik medrese eğitimi ile devam etti. 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı zamanda 2007 yılında Isparta İli Aksu İlçesine bağlı Katip Köyünde İmam Hatiplikle memuriyet hayatına başladı. 2008 yılında askerlik görevini ikmal etti. 2009 yılında ihtisas sınavlarını kazanarak Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezine yerleşti. 2012 yılında ihtisas kursundan mezun olarak Balıkesir Cezaevi Vaizliğine naklen atandı. Beş yıl cezaevi vaizliği görevinden sonra 4 Arlık 2017 tarihinde başlamış olduğu yaklaşık iki buçuk Yıl Kahramanmaraş Andırın İlçe Müftülüğü görevinden sonra ikinci görev yeri olan Kayseri Yahyalı'ya atanıp 22 Temmuz 2020 tarihinde başlamış olduğu görevini 3 Mart 2023 Tarihine kadar sürdürmüştür. Daha sonra Mart 2023 tarihinde Kahramanmaraş Türkoğlu İlçe Müftülüğüne Atanmıştır. Halen buradaki görevine devam etmektedir. İyi derecede Arapça biliyor. Evli ve dört çocuk babasıdır.