15.03.2019

“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE” ŞİİR OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl dönümü nedeniyle Türkoğlu Müftülüğümüz tarafından liseler arası milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenlendi.

Müftülüğümüz toplantı salonunda düzenlenen milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY' un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere okuma yarışmasında ilçe genelindeki liselerde öğrenim gören öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Abdullah Rencber ”Çanakkale şehitlerini rahmetle anıyoruz. Bugünkü huzur ve refahımızı o yüce şehitlerimize borçluyuz. Rabbim bir daha bu millete o günleri yaşatmasın ”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere okuma yarışmasına katılan öğrenciler kıyasıya yarıştı. Türkoğlu Müftüsü Abdullah Rencber’ in başkanlığındaki komisyonun yarışmacıları değerlendirmesi sonucu dereceye girenler belirlendi.

Sıralamada; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yunus Emre GÜL birinci. Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sefanur YİĞİT İkinci, Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Selin Yaren POLAT üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere Birinciye Çeyrek Altın, İkinciye Hadislerle İslam Kitabı 7 Cilt, Üçüncüye Kur’an Yolu 5 Cilt kitap hediye ödüllendirildi.