11.04.2017

YAHYA AKMAN

1954 Çanakkale İli Biga İlçesi Balıklıçeşme Beldesinde doğdu. İlkokulu Balıklıçeşme Beldesinde bitirdi. O tarihte 4 yıllık olan İmam-Hatip Okulu Orta kısmını Biga İ.H.Okulunda bitirdi. Mezuniyet yılında Biga’ da Lise kısmı olmadığı için Biga Vakıflar öğrenci yurdunda yatılı okuduğu sebebiyle Manisa Vakıflar Öğrenci Yurduna kaydını yaptırdı ve İ.H.Okulu Lise kısmını Manisa İ.H. Okulunda 1974 yılında bitirdi. Okulu bitirdikten sonra 1974 yılında Aydın İli Kuyucak İlçesi Horsunlu Kasabası Çarşı Camiinde İ.H. olarak memuriyet hayatına başladı. 1974-1975 Eğitim-Öğretim yılında Kayseri Yüksek İslam Enstitüsüne kaydını yaptırdı ve 1978 Yılında buradan mezun oldu. Öğrencilik dönemi olan 1974-1978 yıllarında Kayseri İli Tavas İlçesi Aşağı Kiçiköy Camiinde İ.H. olarak görevini sürdürdü. 1978 yılında Müftülük sınavına girerek kazandı ve Çanakkale İli Bozcaada Müftüsü olarak atandı. Bu güne kadarda Haseki Eğitim Merkezi’nde öğrencilik, çeşitli yurtdışı görevleri ve yurtiçinde Balıkesir İli Edremit, Gönen, Susurluk  İzmir İli Dikili İlçesinde,2005-2008 yılları arasında Afşin İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.