11.04.2017

HALİL İBRAHİM GENÇ

1946 Yılında Afyonkarahisar Çay-İnli’de dogdu. İlkokulu köyünde,hafızlığını Şuhut Kur’an kursunda tamamladı. 1968 Yılında Konya İmam-Hatip Okulunu,1972 Yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Isparta Senirkent İlçesinde İmam-Hatiplik, Uşak Banaz’da Vaizlik, Konya Merkezde İmam-Hatiplik,Isparta Merkezde Murakıplık görevlerinden sonra Kars Susuz, Isparta Uluborlu, Afyonkarahisar Bolvadin ve Şuhut, Balıkesir Sındırgı, Isparta Yalvaç, Giresun Bulancak,Kütahya,Emet, Isparta Yalvaç İlçe Müftülüklerinde,2002-2006 yıllarında Almanya’da din görevlisi olarak görev yaptı.2008-2011 Yılları arasında Afşin İlçe Müftülüğünde hizmet süresini tamamlayarak emekliye ayrıldı.Evli ve dört çocuk babası olup halen Afyonkarahisar’da ikamet etmektedir.