18.03.2022

Şiir ve Kompozisyon yarışmasında ödüller dağıtıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, liseler ve ortaokullar arasında ‘Milli Mücadele’ ve ‘Çanakkale Ruhu’ ana başlıklarında şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Nurhak’taki okullardan yarışmaya katılan öğrenciler, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale'yi geçilmez kılan şehitlerimiz ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anlatmak için şiir ve kompozisyon kaleme aldı. Eserler, Nurhak Müftülüğü’nde kurulan komisyon tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Değerlendirme sonucunda; kompozisyon dalında Nurhak Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ceren PER birinciliği kazandı.Karaçar Ortaokulundan Seda Nur DOĞAN ikinci ve Atatürk Ortaokundan Beste DOĞRU üçüncülük elde etti.

Şiir dalında ise; Nurhak Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Ümmü Gülsüm GÜNEŞ birinci, Ali ÇAMLIBEL ikinci ve İlkay ELMA da üçüncülüğü kazandı.

Ödüller Nurhak İlçe Kaymakamı Ferhat GÜR, İlçe Belediye Başkan Vekili Turabi YILDIZ ve İlçe Müftüsü İshak UYSAL tarafından verildi.