03.06.2022

DİNİMİ ÖĞRENİYORUM TEMEL DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an kursları arasında bilgi yarışması düzenliyor. Yurt genelindeki Kur’an kursları arasında Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma ve temel dini bilgiler yarışması yapılacak.

Geleneksel hale gelen yarışma, yurt genelinde, başkanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren kurslar arasında yapılacak.

Nurhak İlçe Müftülüğümüz İlçemizdeki Kur'an Kursları arasında Temel Dini Bilgiler yarışması düzenlendi. Yarışmanın amacı, Kur’an kurslarına katılımı artırmak; bu kurslarda okuyan öğrencileri itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye ve yüce kitabımızı güzel okumaya teşvik etmektir.

Bu itibarla Nurhak İlçe Müftümüz İshak Uysal koordinesinde İlçemiz Vaizi Mikail Ugur ve Nurhak Merkez Camii İmam Hatibi Veysel Aksan'dan oluşan yarışma komisyonunca, İlçemize bağlı Kullar Mahallesi Yeni Cami'inde Kur'an Kursları arasında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya Nurhak Merkez Kur'an Kursu, Kullar Hacı Osman Deveci Kur'an Kursu, Kullar Merkez Kur'an Kursu, Tatlar Hz. Aişe Kur'an Kursu ve Tatlar Pınarbaşı Kur'an Kursları katıldı. Kıyasıya mücadele içinde geçen yarışmada Kullar Hacı Osman Deveci Kur'an kursu ile Tatlar Hz. Aişe Kur'an Kursu tüm soruları doğru cevapladı. Birincilği sorulan ek sorularla Tatlar Hz. Aişe Kur'an Kursu kazandı. Yarışmada birinci, ikinci ve üçünçü olan Kur'an Kurslarımıza hediyeler verilmiş olup, Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.