18.06.2023

2023 Yaz Kur'an Kursu Diyanet Gençlik Etkinlikleri Başlıyor!

Yaz Kur'an Kursları, Başkanlığımızın önemli yaygın din eğitimi faaliyetlerinden biri olarak örgün eğitimin tatile girdiği yaz döneminde açılan kurslardır. Cami, Kur’an kursu ve uygun mekanlarda açılan kurslar sayesinde öğrenciler tatil döneminde bir taraftan yeni arkadaşlıklar kurmak suretiyle sosyalleşirken diğer taraftan Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında önemli ve hayati bilgilere sahip olmaktadır. Başkanlığımızın uzun yıllardır devam eden ve farklı yaş gruplarından öğrencilerin katıldığı yaz Kur'an kurslarında "Yaz Kur'an Kursları Öğretim Programı" uygulanmaktadır. Programın 7-12 yaş grubunu kapsadığı ve 13 yaş üzeri gençlerin ilgi, ihtiyaç ve seviyelerine uygun müstakil bir yaz Kur'an kursları programına ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir. Onikişubat müftülüğümüzde de bu ihtiyaçtan hareketle Çocuklar ve gençlerimizin eğlenerek öğrenmenin lezzetini almaları için iç ve dış etkinlikli Yaz Kur’an Kursları Öğretim Programı hazırlamıştır. Bilgi ve kayıt için afişlerimizde irtibat numaraları bulunmaktadır.