23.05.2022

GEÇİCİ HAFIZ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ SINAVI HK.

Geçici Hafız Kur’an Kursu Öğreticisi Alım Sınavı Duyurusu

2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi için İlçe Müftülüğümüze bağlı Yatılı Hafızlık Kur'an Kurslarında ihtiyaç olması halinde, sınav sonucu başarı sırasına göre görevlendirilmek amacıyla, ek ders ücreti karşılığı çalıştırılacaklar için “Geçici Hafız Kur’an Kursu Öğreticiliği Sınavı” yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesindeki şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3. En az İmam-Hatip Lisesi mezun olmak,

4. Görevini yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

5. Hafızlık Belgesine Sahip Olmak

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, Pazarcık İlçe Müftülüğünden temin edecekleri sınav başvuru dilekçesini elle doldurarak, sınav başvurularını yapmak üzere, istenen belgelerle birlikte Pazarcık İlçe Müftülüğüne 23/05/2022–06/06/2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde şahsen müracaat edeceklerdir.

2. Mülakatta başarılı olan adaylar Pazarcık İlçemizde Müftülüğümüzce ihtiyaç görülen yerlerde görevlendirilecektir.

3. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

4. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi aslı veya aslına uygun tasdikli sureti,

2. Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesinin aslı, (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK'ten alınmış olan denklik belgesi),

3. Hafızlık Belgesi,

NOT : Adayların dilekçesi alındıktan sonra, belgeler kontrol edilerek adaylara iade edilecektir.

SINAVDAN SONRA GÖREV VERİLECEKLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı veya pasaport),

2. Bir adet biometrik vesikalık fotoğraf (Başvuru formuna yapıştırılacak),

3. Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,

4. Görev verilecek olanlar, görevlendirme aşamasında, başvuru esnasında ibraz etmiş oldukları belgeleri (Kimlik, diploma, sertifika vb.) ilçemiz müftülüğüne teslim etmeleri halinde görevlendirilmeleri mümkün olacaktır, aksi halde görev verilmeyecektir.)

5. Hafızlık Belgesi

6. Başvuru için gerekli belgeleri ibraz etmeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

7. Belgeler, görev almaya hak kazanan adaylar tarafından görevlendirme sürecinde, İlçe Müftülüğüne teslim edilecektir.

SINAVA ÇAĞIRMA, SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ ve KONULARI

1. Başvuruları kabul edilen adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

2. Sınav yeri ve tarihi https://pazarcık.diyanet.gov.tr web sitesinden ilan edilecektir.

Sınav Konuları;

• Kur'an-ı Kerim,

• Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları),

• Hitabet ve Alan Bilgisi

Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

1. Adaylar sınav konularından 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

2. Sınavda başarılı sayılabilmek için sınav komisyonu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir.

SINAV SONUÇLARI VE İTİRAZ

1. Adaylar sınav sonuçları daha sonra duyurulacaktır.

2. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak İlçemiz Müftülüğüne yapılacaktır.

3. İtirazlar, en geç 15 (on beş) gün içinde incelenerek adaya bildirilecektir.

4. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Müftülüümüze ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

1. İlçe Müftülüğü sınav ve yerleştirme sürecinin her aşamasında aday tarafından beyan edilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.

2. Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

3. Sınav ve sonuçları ile ilgili Müftülüğümüzün İnternet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

4. Sınavla ilgili iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır.

5. Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

6. Mülakat ilanından sonra Başkanlığımızdan sınav veya görevlendirmelerle ilgili gelebilecek talimatlar geçerli olacak ve yeni talimatlara göre hareket edilebilecektir.

7. İhtiyaç duyulması halinde yeni sınav/sınavlar yapılabilecektir. Adaylarla iletişim, müracaat esnasında Geçici Öğreticilik Başvuru Dilekçesinde belirtilen irtibat GSM numarası üzerinden yapılacaktır.

8. Yapılan sözlü mülakatta Geçici Hafız Kur’an Kursu Öğreticisi Alım Sınavı Duyurusu, başarılı olanlara bildirilecek ve https://pazarcık.diyanet.gov.tr/ adresinden ilan edilecektir.

Adaylara ayrıca tebliğat yapılmayacaktır.