29.03.2024

YATILI HAFIZLIK KIZ KURAN KURSUMUZUN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Hayırsever Orak Ailesinin Katkılarıyla İlçemiz Ahmet Bozdağ Mahallesi'nde Yer alan 1969 metrekare arsa üzerine bina oturum alanı 650 metrekare 4 Katlı toplam inşaat alanı 2215 metrekare 67 yatak kapasiteli içerisinde derslikler, bilgisayar odası, kütüphane, Mescit, spor odası ve sosyal alanların bulunduğu Kız Kur'an kursumuzun Temel atma programı düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamımız Sn. Muhammed KAYA belediye başkanımız İbrahim YILMAZCAN, Kurum Amirleri, Vatandaşlar din görevlilerimiz katılım sağladı.

Kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlçe Müftümüz Sn. Rıdvan YILDIZ açılış konuşması yaptı. Konuşmasında hafızlığın önemine değinen Müftümüz, “Hafızlık herkes için ayrı bir şeref ancak kızlarımızda, hanım kardeşlerimizde daha da ulvi bir konumda, çünkü onlar Hasan El- Benna'nında ifade ettiği gibi ümmetin yarısı kadınlar oluşturur kalan yarısını da kadınlar yetiştirir ifadesinden hareketle ümmetin haticeleri, zeynepleri olacak, ümmetin yiğitlerinin yetişmesine Ebu Hanifelerin, İmam Şafilerin, Selahaddin Eyyubilerin yetişmesine öncülük edecekler. Bu vesileyle Hayırsever Orak Ailesine, arsanın temininde yardımcı olan Belediye başkanımız Sn. İbrahim YILMAZCAN' a her an maddi ve manevi destekleriyle yanımızda olan Kaymakamımız Muhammed KAYA' ya teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılış programında konuşan Kaymakamımız Muhammed KAYA, yapılacak Kur’an Kursu'nun hayırlı olmasını dileyerek bu hayırlı hizmet için yer tahsisi yapan İlçe Belediyemize kaynak ayıran hayırsever iş insanımıza, emeği geçen ve desteği olan herkese teşekkürlerini iletti.

Program İlçe Müftümüz Sn. Rıdvan YILDIZ'ın yapmış olduğu dua, kesilen kurban ve dökülen beton ile son buldu.

İlçemize Hayırlı Olsun