03.01.2023

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turgut görevine başladı.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turgut Görevine Başladı.

Çanakkale Gelibolu İlçe Müftüsü iken İlimiz Müftülüğüne İl Müftü Yardımcısı olarak atanan Mustafa Turgut görevine başladı.

Mustafa TURGUT

Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı

1982 yılında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Kuskunlu Köyü'nde doğdu. İlk tahsiline köyünde başladı.  Hafızlığını Şanlıurfa Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda tamamladıktan sonra "muhalled ilimler" diye tabir edilen İslami ilimleri kadim usul üzere okuyarak icazet aldı. On yıl kadar İslami ilimleri tedris etmekle meşgul oldu.

2010 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 2016 yılında da Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde "İmam Hafs ile İbn Kesir el-Mekki'nin Kıraatlerinin Mukayesesi" adlı çalışmayla Tefsir Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Bir yıl süreyle Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde vaiz olarak görev yaptı.

2017 yılında müftülük sınavını birincilikle kazanarak Bozova'ya İlçe Müftüsü olarak atandı. Yaklaşık olarak üç sene Bozova'da müftülük yaptıktan sonra Çanakkale Gelibolu'ya atandı. Gelibolu'da yaklaşık 2,5 yıl ilçe müftüsü olarak görev yaptıktan sonra Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı olarak atanarak 3 Ocak 2023 tarihinde buradaki görevine başladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde doktora eğitimine devam eden Müftü Turgut, evli ve üç çocuk babasıdır.