04.10.2021

Türkoğlu Mustafa Ali Camii dualarla açıldı

Türkoğlu İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Mustafa Ali Camii, dualarla ibadete açıldı.

Kaledibi Mahallesi'nde hayırsever Mustafa Elma tarafından yaptırılan caminin açılışı için tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan İl Müftüsü Mustafa Tekin, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda cami açılışı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırsever vatandaşımıza ve yapımında maddi manevi emeği geçen bütün vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

"Cami imarının cemaatle olacağını" ifade eden Müftü Tekin, "Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de; 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.' buyurmaktadır. Dünyada sahip olduklarımızı ebedileştirelim." diye konuştu.

Tekin, caminin banisi Mustafa Elma'ya "Teşekkür belgesi" ve plaket takdim etti.

Açılış programına İl Müftü yardımcıları, Türkoğlu İlçe Müftü Vekili Mikail Koç, Belediye Başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.