17.10.2021

Mevlid-i Nebi Gecesi Dualarla İhya Edildi

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından Ulu Camii'nde, Mevlid-i Nebi Gecesi özel programı düzenlendi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber (S.A.S.)'in dünyaya teşriflerinin yıldönümünde, Ulu Camii'nde bir araya gelen müslümanlar geceyi coşku içerisinde ihya etti. Akşam namazı sonrası başlayan programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ulu Camii görevlileri tarafından icra edilen program İl Müftüsü Mustafa Tekin'in vaazı ile başladı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin, gecenin anlam ve önemine dair yaptığı vaazında, bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasının temasının "Vefa" olduğunu hatırlatarak vefanın dinimizde ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Tekin ayrıca vaazında "Vefa"nın Kahramanmaraş'a eş değer bir kavram olduğunu da vurguladı. Müftü Tekin ayrıca bu gecenin tevbe ve istiğfar ile geçirilmesini, Peygamber efendimize bol bol salavat getirilmesini tavsiye etti.

Covid-19 tedbirleri kapsamında icra edilen programda vatandaşlar sosyal mesafe kuralını gözeterek, yatsı namazını eda ettiler. Namazdan sonra Ulu Camii görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilaveti ve  Mevlid-i Şerif, ilahiler okundu. Ardından yapılan hatm-i şeriflerin duası İl Müftüsü Mustafa Tekin tarafından yapıldı. Hatim Duasından sonra program sona erdi.