20.10.2021

Geçici Barınma Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Geçici Barınma Merkezi ve Ömer Bin Abdülaziz İmam Hatip Lisesince ortaklaşa program düzenlendi.
Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu, İstiklal marşı ve ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okul Müdürü Seydihan Köse'nin açış konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Mustafa Tekin Arapça olarak verdiği konferansında Hz. Peygamber (S.A.S.) hayatından örnekler vererek O'nun ahlakı ile ahlaklanmanın O'nu hayata rehber edinmenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Müftü Tekin'in konuşmasından sonra Suriyeli öğrencilerin hazırladığı sinevizyon gösterisi, ilahi ve naat dinletisi ile devam eden program Suriyeli kız öğrencinin yaptığı dua ile sona erdi. Programdan sonra İl Müftüsü Mustafa Tekin Geçici Barınma Merkezi idarecilerini ziyaret ederek bilgi aldı. Müftü Tekin daha sonra Geçici Barınma Merkezi'nde eğitim öğretime devam eden Ömer Bin Abdülaziz İmam Hatip Lisesini ardından Suriyeli bir aileyi ziyaret ederek programını bitirdi. İl Müftüsü Mustafa Tekin'ne programında İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Ali Canbolat müftülükte görev yapan şube müdürleri ve uzmanlar da eşlik etti.