VEKİL İMAM HATİPLİK VE VEKİL MÜEZZİN KAYYIMLIK SIRALAMA SINAVI İLANI
İlgi : a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu.
b) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.
c) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
ç) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu.
d) Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği.
(e)Diyanet İşleri Başkanlığının 25.10.2024 tarihli ve E-94013213-900-5612342 sayılı yazısı.
İlimiz İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak görev yapanlardan askerlik, yurt içi ve yurt dışı geçici görevlendirme, görevden uzaklaştırma, hastalık, aylıksız izin, hizmet içi eğitim vb. nedenlerle görevlerinden geçici olarak ayrılan personelin yerine görevlendirilmek üzere, 657 Sayılı D.M.K.’nun 86. maddesi gereğince, açıktan Vekil İmam-Hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyımlık sözlü/uygulamalı sınavı yapılacaktır.
A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,
3- Vekil İmam Hatiplik için İmam-Hatip Lisesi, İlahiyat Ön lisans veya İlahiyat Fakültesi mezunu olmak.
4- Vekil Müezzin Kayyımlık için İHL mezunu veya lise mezunu + hafız olmak (İHL mezunu olmayanların hafız olması şarttır).
5- İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir engeli (adli ve sağlık yönünden) bulunmamak.
6- 657 sayılı DMK'nın 125/E maddesi gereği, memurluktan çıkarılmamış olmak.
7- 2024 yılı KPSS (B) grubundan (DHBT) lisans mezunları için KPSSP124; önlisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 (Elli) puan almış olmak,
8-Yukarıdaki şartları taşıyanlar ve halen vekil olarak görev yapanlar da başvuruda bulunabileceklerdir.
B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi aslı ve fotokopisi,
2- 2024 Yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi.
3- Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK'ten alınmış olan denklik belgesi), Adayların, ibraz ettikleri mezuniyet belgeleri ile sahip oldukları puan türlerine ait (ortaöğretim mezunları için KPSSP122, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve lisans mezunları için KPSSP124) KPSS mezuniyetlerinin aynı olması gerekmektedir.
4- Varsa Hafızlık Belgesi
NOT: Lise mezunu ve hafız olan adaylar sınavı kazanmaları halinde sadece Vekil Müezzin-Kayyım ihtiyacı olduğunda görev verilecektir.
5-Başvurular sadece İLÇE MÜFTÜLÜKLERİNDEN yapılacak olup, Sınav Başvuru dilekçesi İlçe Müftülüklerinden temin edilecektir.
6-Başvuru için gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
C- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI
1-Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, istenen belgelerle birlikte başvuru dilekçesini doldurarak 08/11/2024 - 22/11/2024 tarihleri arasında 08:00-16:30 saatleri arasında İLÇE MÜFTÜLÜKLERİNE şahsen müracaat edeceklerdir. (Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurt dışından veya askerlik görevini yerine getirmekte olanlardan sınava başvuracak adaylar adına ikinci şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.)
2-Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
3-Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde iletişim bilgileri hariç kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
4-Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
D- SINAV İŞLEMLERİ,SINAVIN YERİ, TARİHİ, SAATİ VE KONULARI
1- Sınav Tarihi https://kahramanmaras.diyanet.gov.tr. adresinden 29/11/2024 tarihinde ilan edilecektir.
2-Adaylar, sınava girerken kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik Belgesi yanında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
3-İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
4- Sınav Konuları:
a) Kur'an-ı Kerim, (70 puan)
b) Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları), (20 puan)
c) Hitabet, Ezan ve Kamet. (10 puan)
E- DEĞERLENDİRME, BAŞARI SIRALAMASI VE SINAV SONUÇLARI
1-Adaylar sınav konularından 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
2-Sınavda başarılı sayılabilmek için sınav komisyonu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir.
3-Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla daha üst öğretimi bitirmiş olana, KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, Hafız olana, KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.
4-Sınav sonuçları http://kahramanmaras.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilerek tebligat yerine geçecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
G) YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ve GÖREV SÜRESİ
1- 7315 Sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması kanunu ve ilgili alt mevzuatlar gereği, arşiv araştırması tamamlandıktan sonra sınav sonucu başarı sırasına göre ihtiyaç duyulan sayı kadar atama yapılacaktır.
2- Atama yapılacak dolu kadronun asli görevlisi görevine döndüğü, veya emekli, istifa başka yere kurum içi veya kurum dışı yer değişikliği vb. nedenler ile vekalet edilen kadronun boşaldığı takdirde vekilin görevi bitmiş olacaktır.
3- İlan edilen başarı sırasındaki liste bitmeden ikinci defa vekalet görevi verilmeyecektir.
4-Sınavda başarılı olanların atama iş ve işlemleri ile ilgili tebligatlar, Müftülüğümüze beyan edilen telefon numarası, Müftülüğümüz kurumsal telefonundan aranarak yapılacak olup, yapılacak tebligatta belirtilen süre içerisinde istenilen evraklar ile birlikte Kahramanmaraş İl Müftülüğümüze müracaat etmeyenler, başarı durumuna göre verilen görevi kabul etmeyenler ve kurumumuza beyan edilen iletişim numarasından kendisine ulaşılamayanlar atama hakkını kaybetmiş sayılacaktır.
5-Terör Örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı bulunduğu tespit edilen veya yapılan arşiv araştırması sonucunda haklarında olumlu netice alınamayanlar, sınavı kazansalar veya atamaları yapılsa bile başarısız sayılacaklar ve atamaları yapılanların görevine son verilecek olup, her hangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.
H) SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ VE DİĞER HUSUSLAR
1-Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır.
2-Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi,sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu durumun sınavdan sonra tespit edilmesi halinde ise bu kişilerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecek ve bu kişiler hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
3-Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün https://kahramanmaras.diyanet.gov.tr. internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Ayrıca bildirim yapılmayacaktır.
4-Sınav ile ilgili süreçte ve sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gelen talimatlar bağlayıcı olacağından Başkanlık talimatları doğrultusunda işlem yapılacaktır.
5-Bu sınav ile ilgili hususlar, ilgili mevzuat çerçevesinde bu sınavı gerçekleştirecek olan Sınav Kurulu tarafından değerlendirilecektir.
6-Bu Sınav bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır.
I- İLETİŞİM
Kahramanmaraş İl Müftülüğü
Menderes Mh. Trabzon Cad. Hafız Ali Efendi Bl. No: 71
Tel : 0 344 231 2760-61-62
Faks : 0 344 231 27 64
E-posta : kmaras.personel@diyanet.gov.tr
İlgililere ilanen duyurulur.