16.07.2024

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET VE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Vali Mükerrem Ünlüer İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ve beraberinde ki heyet şehitlerimize, yakınlarına ve gazilerimize ziyaret gerçekleştirdi. 15 Temmuz Şehidimiz Niyazi Ergüven’in ailesi ve 15 Temmuz Gazilerimiz Serkan Yeşilay ve Mücahit Türkoğlu ile ailelerini ziyaret etti. Şehidimizin ailesiyle bir süre hasbihal ederek sabr-ı cemil dileklerini ileten Vali Ünlüer ve Müftü Kotan gazilerimize sağlıklı ömürler diledi. Şehitliklerin de ziyaret edildiği programda dua eden Müftü Kotan şehitlerimiz için “Rabbim, şehitlerimizin mekânlarını cennet eyle, bizlere de onların aziz hatıralarına layıkıyla sahip çıkmayı nasip et" diye duada bulundu.

Vali Ünlüer, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, şehitlerimizin ve gazilerimizin 15 Temmuz gecesi göstermiş oldukları onurlu duruşun hainlerin kötü emellerini boşa çıkardığını vurguladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kortej Yürüyüşü, mehteran eşliğinde coşkulu bir şekilde 12 Şubat Parkı önünden başlayarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sona erdi. Yürüyüşe, Vali Ünlüer, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için edilen duaların ardından, Vali Ünlüer konuşmasında, Türk halkının 15 Temmuz gecesi gösterdiği direnişin destanlaştığını belirtti. “Bu duygu ve düşüncelerle; şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Etkinlik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının izlenmesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu, mehteran konseri, şiir dinletisi ve İl Müftülüğümüz hocaları tarafından yapılan kaside ve ilahi dinletisi ile devam etti. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından tüm camilerde okunan selalarla sona erdi.