09.11.2018

YEŞİLYÖRE MERKEZ CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Camii bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine; Kahramanmaraş İl Müftümüz Celal Sürgeç, Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz SALTAŞ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih KİRAZ, Türkoğlu İlçe Müftümüz Abdullah RENCBER, Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcıları, ilçemiz daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlarımızın katılımıyla Yeşilyöre Merkez Camii açılışı gerçekleştirildi.

Yeşilyöre mahallemizde düzenlenen açılış programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Türkoğlu Kaymakamı Sn. Gürbüz SALTAŞ, yapmış olduğu konuşmada “camilerimiz ibadetlerimizin yanı sıra acı günlerimizin ve mutlu günlerimizin hep birlikte paylaşıldığı önemli bir mabedimizdir. Mahallelerimize modern, geniş ve büyük camiler yapılırken önemli olan bu camilerimizin içinin boş bırakılmamasıdır. Yeşilyöre mahallemize 1000 kişilik modern bir camiyi 1,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde bitirerek hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, camimizin Yeşilyöre mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Programın son konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Müftümüz Celal SÜRGEÇ’ te camilerin inşasından daha önemli bir konunun da, camiyi manevi yönden imar etmek olduğuna dikkat çekti. Müftü Sürgeç, “Manevi imar, içerisinde Hz. Musab’lar, Hz. Ebubekir’ler, Hz. Ömer’ler gibi güzel ve kaliteli insanlar yetiştirmektir. Eğer biz, bu camilerimizde kaliteli insanlar yetiştiremez, kaliteli toplum yetiştiremez isek yaptığımız bu davranışı sorgulamamız lazım. Buralardan güzel insanlar yetişmez ise; o zaman bizim bunu sorgulamamız lazım. Camiler, önce tevhidin öğretildiği yerler olmalıdır. Camilerde sadece Allah’a çağrılır. Herhangi bir ideoloji, herhangi bir akımın, mezhebin, tarikatın, oluşumun ve siyasi akımın merkezi değildir. Camilerde Allah’ın kitabı Hz. Kur’an’ın ilkeleri ve Hz. Muhammed Mustafa topluma model olarak öğretilir ve belletilir. Eğer biz camilerde bunu yapmaz isek; o zaman camiler toplumda problemi çözen bir mekân olmaktan çıkıp problem meydana getiren mekanlar haline gelir. Camilerde Allah’tan başka kimseye kulluk yapılmamasının gerektiğinin öğretildiği mekanlar olmalıdır. Tevhidin merkezi olacaktır camiler. Camiler, Kabetullah’ın şubeleridir. Camileri, rahmetin, merhametin ve muhabbetin merkezi haline getirmemiz lazım. Bu din, sadece Müslümanlar için değil bütün insanlık için gelmiştir. Bu mescitler bütün insanlık için inşa edilmiştir. Camiler, bir nevi o mahallenin rehberlik ve danışmanlık bürosu gibidir. İnsanlara, insanlık, erdem ve bunun yanında sevginin saygının nasıl öğretileceğini gösterir. Camileri bu şekilde anlamamız ve inşa etmemiz gerekir ki; biz buna imar diyelim. Yoksa bina etmek manasına gelir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dua edildi ve kurdele kesilerek Yeşilyöre Merkez Cami’inin açılışı gerçekleştirildi.