15.04.2024

İlçe Müftümüz

Muhammed Yusuf YAŞAR

14.12.1978 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve İmam-Hatip Lisesi eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra, 1995 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde üniversite eğitimine başladı. Fakülte eğitimine devam ederken; başta babası (merhum Dr. Ahmet YAŞAR) olmak üzere farklı hocalardan İslâmî İlimler alanında medrese usulü dersler aldı.

2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak, 2003 yılına kadar ücretli öğretmenlik yaptı. 2003 yılında merkezî yerleştirme sınavı ile Van İli Erciş İlçesi Çataltepe (Şeyhler) Köyü Camii İmam Hatipliği'ne atandı.

2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu Vaizlik sınavını kazanarak, Trabzon Müftülüğü İl Vaizliği'ne naklen atandı. Aynı yıl Eylül ayında girdiği İhtisas Eğitim Merkezi Sınavını kazanarak Trabzon-Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi'nde Müftülük-Vaizlik İhtisas (Haseki) Eğitimine başladı. 2007 yılında İhtisas Eğitimini bitirerek Niğde İli Çiftlik İlçe Müftülüğü Vaizliği'ne atandı. Ağustos 2008-Şubat 2009 tarihleri arasında Ankara İli Etimesgut ilçesinde askerlik vazifesini kısa dönem çavuş olarak tamamladı. Vatanî görevinin ardından 2009 yılında Niğde İli Bor İlçe Müftülüğü Vaizliği'ne atandı.

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu Müftülük Yeterlilik Belgesi sınavını kazandı. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu Uzman Vaizlik sınavını kazanarak Niğde İli Bor İlçe Müftülüğü Uzman Vaizliği'ne yükseltildi.

2006 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı; İslam Tarihi Bilim Dalı'nda  “Ali Emîrî Efendi, Hayatı, Eserleri ve Mardin Mülûk-i Artûkiyye Tarihi Vesâir Vesâik-i Mühime adlı Eserinin Tahlili” konulu tezi ile Yüksek Lisans eğitimini tamamladı ve "İslam Tarihi Bilim Uzmanı" unvanını kazandı. Halen Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı; Tefsir Bilim Dalında "Kur'ân-ı Kerîm ve Bilim Işığında Zaman Kavramı" konulu Doktora tez çalışmasına devam etmektedir.

04.10.2012 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığımızda yapılan Müftülük kura çekimi ile Tunceli İli Mazgirt İlçe Müftülüğü görevine atandı. 12.12.2014 tarihinde Batman Müftülüğü İl Müftü Yardımcılığı görevine, 08.04.2016 tarihinde Burdur İli Ağlasun İlçe Müftülüğü görevine, 24.10.2018 tarihinde Denizli İli Bekilli İlçe Müftülüğü görevine 06.11.2020 tarihinde Malatya İli Darende İlçe Müftülüğü 13.01.2023 tarihinde Isparta İli Yalvaç İlçe Müftülüğü görevine ve 02.04.2024 Kahramanmaraş İli Elbistan ilçe Müftülüğüne   atanmıştır.

SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ YAYINLARI

İlim ve Hikmet Dersleri "Tefsir" (Lütfen tıklayınız)

Kur'ân'dan Öğütler (Lütfen tıklayınız)

Cuma Sohbeti (Lütfen tıklayınız)