30.03.2017

İLÇE MÜFTÜMÜZ MUHSİN DEMİREL’İN REGAİB KANDİLİ MESAJI

Elbistan İlçe Müftümüz Muhsin Demirel, bu gece idrak edilecek Regaib Kandiliyle ilgili olarak yayımladığı mesajda, bu gece ve diğer kandillerde yapılan duaların kabul olunması ihtimali daha yüksek olduğunu söyledi. 30 Mart’ı 31 Mart’a bağlayan gece idrak edilecek olan ve 3 ayların başlangıcını simgeleyen Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Elbistan İlçe Müftümüz Muhsin Demirel, kandil gecelerini ibadetle geçirmenin ahiret hayatı için önemli olduğuna vurgu yaptı. Müftü Demirel, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece mübarek Regaib Kandilidir. Regâib sözlükte kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış anlamına gelir. Dinî literatürde ‘bol sevap, mükâfat ve faziletli amel manasında kullanılmaktadır.’ Üç ayların ilki olan Recep ayının ilk cuma gecesine Regaib Kandili denir. Cuma günleri ve geceleri diğer gün ve gecelere nispeten daha faziletlidir. Bu geceler üç ayların içinde olunca önemi ve fazileti daha da artar. Recep ayının ilk Cuma gecesine tevafuk edip aynı zamanda üç ayların da ilk Cuma gecesi olması hasebiyle Regaib gecesi farklı bir önemi haiz olduğundan bu geceye Regaib gecesi denilmiştir. Bu gece ve diğer kandil gecelerinde yapılan ibadetin sevabı daha çok, bu gecelerde yapılan duaların kabul olunması ihtimali daha yüksektir.”  Kandil gecelerinin bol bol dua edilerek, namaz kılınarak, Allah’ı zikrederek ve Kur’an-ı Kerim okunarak geçirilmesi tavsiyesinde bulunan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, “Bu gecelerde yapılan duaların kabul olunacağına dair Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur; ‘Beş gece vardır ki bu gecelerde yapılan dualar geri çevrilmez, Bunlar, Recep ayının ilk Cuma gecesi, Şaban ayının ortasındaki gece (Berat gecesi), Cuma geceleri, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı geceleridir.’ (Beyhakî, Sünen, Şuabü'l-İman,3/342) Regaib kandili ve diğer kandil gecelerinde özel yani belli bir ibadet türü yoktur. Bu geceleri, nafile namaz kılmak, Kuran-ı Kerim-i tilavet etmek, zikretmek ve dua yapmakla ihya etmek sünnettir, sevabı ve mükâfatı boldur. Kandil gecelerini ve mübarek üç ayları iyi değerlendirmek ahretimiz için önemlidir. Üç ayların ilk Cuma gecesi olan mübarek Regaib Kandilinin, tüm Müslümanlara huzur ve barış getirmesine, Müslümanlar arasında var olan ırksal, bölgesel, mezhep ve meşrepsel ayrılık ve tefrikanın kalkmasına, ümmet şuuru ve bilincinin yeşermesine, ülkemize musallat olan PKK terörünün, ülkemize ve bölgemize musallat olan DEAŞ terörünün son bulmasına vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ve niyaz ederek, başta Elbistanlı kardeşlerim olmak üzere tüm halkımızın Regaib Kandilini kutlar, herkese sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler dilerim” dedi.