29.11.2017

İLÇE MÜFTÜMÜZ MUHSİN DEMİREL'İN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

29 Aralık 2017 Çarşamba gününü 30 Aralık 2017 Perşembe’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Elbistan İlçe Müftümüz Muhsin Demirel, “Vahiy ışığıyla karanlık ve cehalet içerisinde kavrulan insanlığı yeniden aydınlığa çıkaran, insanlığı yabancılaştığı öz değerleriyle yeniden buluşturan rahmet ve merhamet Peygamberi Hz. Muhammed’in (sav) evrensel mesajlarına ve getirdiği ilkelere bugün ne kadar çok muhtaç olduğumuz aşikârdır” dedi.

Müftü Demirel, mesajında şu ifadeleri kullandı: “29 Aralık Çarşamba gününü Perşembe’ ye bağlayan gece alemlere rahmet olarak gönderilen Resûl-i Ekrem Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) varlık âlemini şereflendirmesinin 1446. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Mevlid Kandili ile insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav) doğumunu kutlayacak, onun insanlığa sunduğu bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştirebileceğimiz bir fırsat yakalayacağız.
Sevgili Peygamberimizi ve O’nun (sav) öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O’nun (sav) sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Getirdiği vahiy ışığıyla karanlık ve cehalet içerisinde kavrulan insanlığı yeniden aydınlığa çıkaran, insanlığı yabancılaştığı öz değerleriyle yeniden buluşturan rahmet ve merhamet Peygamberi Hz. Muhammed’in (sav) evrensel mesajlarına ve getirdiği ilkelere bugün ne kadar çok muhtaç olduğumuz aşikârdır. O’nun (sav) sözleri insanı kendisiyle barıştıran, içinde yaşadığı kâinatla kaynaştıran, Rabbine ulaştıran düsturlardır ve O’nun hayatı inananlar için en güzel örnekliktir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), peygamberler halkasını tamamlayan son davetçidir. O (sav), dini açıklamış, öğretmiş ve bütün ahlaki güzellikleri bizzat yaşayarak öğütlemiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) Hz. Peygamber’i (sav) sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir.
Dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, ne sözle ne davranışla kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı öğütleyen ve yaşayışıyla bunlara en güzel örnek olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), yetimin elinden tutmuş, kimsesizlerin kimsesi olmuş, hiç kimseyi incitmemiş, bütün varlığa şefkat nazarıyla bakmıştır. Sevgili Peygamberimiz, sahip olduğu ahlâkî erdemlerle, paylaşmayı, sevgi ve saygıyı, ötekini anlamayı ve ona yardım elini uzatmayı, müsamahayı, affı, rahmeti ve merhameti sadece tavsiye etmemiş, bunları aynı zamanda yaşadığı örnek hayatında hep uygulamıştır.
Mevlid Kandilinin; Bütün insanlığa rahmet, dış ve iç dünyamıza huzur getirmesini, O’nu yakından tanımaya, sevmeye ve O’nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni eder, Elbistanlı hemşerilerimiz başta olmak üzere, tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim. Diyerek sözlerini tamamladı.