09.07.2024

İlimizde Depremde Yıkılan Camiler İçin İstişare Toplantısı Düzenlendi

6 Şubat'ta meydana gelen depremde ilimizde yıkılan camilerin yeniden inşası ve onarımı için önemli bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. İl Müftülüğü tarafından organize edilen toplantıya, iş insanı Akif Bakır, Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Gebel ve Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdülaziz Yenice katıldı.

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın öncülüğünde yapılan toplantıda, depremde yıkılan 248 camimizin tekrar ibadete açılması için atılması gereken adımlar değerlendirildi. Mimarlar ve iş insanlarının katkılarıyla, depreme dayanıklı ve görsel açıdan estetik cami projeleri üzerinde duruldu.

Toplantıda, yıkılan camilerin olduğu bölgelerde Ezan-ı Muhammedi'nin yeniden yankılanması için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü belirtildi. İl Müftüsü Kotan, "Camilerimiz, toplum hayatımızın temel taşlarıdır. Huzur ve huşu ile Allah'a yöneldiğimiz bu kutsal mekanların yeniden inşası için el birliğiyle çalışıyoruz," dedi.

Şu ana kadar ilimizde inşaatı tamamlanan 42 cami bulunurken, inşaatı devam eden 52 cami daha vardır.

Katılımcılar, camilerin yeniden inşa sürecinin hızla başlatılması ve en kısa sürede tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ettiler.