04.05.2024

AFŞİN'DE HZ. OSMAN CAMİ İBADETE AÇILDI

Afşin ilçesindeki bir süredir inşası devam eden Hz. Osman Camii, gerçekleştirilen törenle ibadete açıldı. Açılış programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını Afşin İlçe Müftüsü Mehmet Yürek yaptı. Konuşmalarda, caminin inşa sürecine katkı sağlayan hayırseverlerin teşekkür edildi ve caminin manevi önemi vurgulandı.

Konuşmacılar arasında, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Ömer ÖZGÜL, Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Ramazan Ilıkkan, Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman gibi önemli isimler yer aldı. Müftü Kotan, "Hz. Osman Camimizin açılışının, Afşin ve çevresinde yaşayan herkes için hayırlara vesilesi olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun. Sadaka-i cariyelerini kabul eylesin. Manevi karargahlarımızı yaptırmak sadak-i cariye olduğu gibi hayırlı bir evlatta öyledir. Rabbim evlatlarımızı dinimizin mabetleri olan camiilerimizden ayırmasın." şeklinde kısa ve anlamlı bir konuşma yaptı.

Açılış programı sonrası Müftü Kotan’ın duası ile açılış tamamlandı. Camii içerisinde dualar edilip Kur'an-ı Kerim okundu. Hz. Osman Camii'nin hizmete açılması, Afşin halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Caminin ilçeye huzur ve bereket getirmesi dileğiyle dualar eşliğinde ibadete açıldı.