04.05.2024

İL MÜFTÜSÜ KOTAN TMSO TOPLANTISINDA YENİDEN YAPILACAK 184 CAMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Ticaret ve Sanayiler Odası 15. Olağan Meclis Toplantısı, TMSO Fuaye Alanı’nda Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz’ün selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Nisan ayında yapılan çalışma ve faaliyetlerle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ‘Depremlerin Kahramanmaraş Camileri Üzerindeki Etkileri’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Sunumda depremde yıkılan ve hasar gören184 caminin yerlerine yapılması planlanan camiler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 3 ayrı cami projesini katılımcılara gösteren Müftü Kotan ayrıca Kahramanmaraş’ın depremde uğradığı mali zararı ve bu mali zararın içerisinde yer alan camii ve dini yapılar üzerindeki etkilerini anlatarak katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanları yanı sıra İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel katılım sağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, belediye olarak yeni dönemde yapılacak ve yapılması planlanan projelerle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Görgel’in gelen soruları cevaplandırmasının ardından sona erdi.