16.11.2018

Abdullah RENCBER

ÖZGEÇMİŞ

1964 Yılında Batman'da dünyaya geldi. İlkokul ve Ortaokul eğitimini Batman'da tamamladı. 1982 Yılında Batman İmam-Hatip Lisesini ilk mezunu olarak bitirdi. 1984-1989 Yıllarında Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde ki İslam Üniversitesinde 5 Yıl Usuliddin ved dava Fakültesini tamamladı. 1990 Yılında kısa dönem olarak askerlik görevini ifa etti. birçok kez Diyanet İşleri Başkanlığı görevlendirmesi ile tercüman olarak hacca gitti. Birçok yerde Murakıplık ve Müftülük yaptı. İleri derecede Arapça bilen Abdullah RENCBER, Tokat İli Başçiftlik İlçesi Müftüsü iken 30.10.2017 tarihinde Türkoğlu İlçe Müftüsü olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.