22.02.2021

HAYDİ TÜRKİYE EVDEN KUR'AN ÖĞRENMEYE-OKUMAYA

(3. VE 4. GRUP)

''Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye” sloganıyla Başkanlığımızca uygulamaya konulan uzaktan eğitim programı kapsamında vatandaşlarımızın başvuruları 22.02.2021 tarihinden itibaren www.diyanet.gov.tr adresinde yer alan banner üzerinden alınmaya başlanacaktır.

Bu itibarla;

1. 1. ve 2. gruplar için hazırlanmış olan afişler güncellenmiş olup https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr adresine yüklenmiştir. Uzaktan eğitimlerin müftülükler ve personelimizce vaaz, hutbe ve sosyal medya üzerinden vatandaşlarımıza duyurulması sağlanacaktır.

2. Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyip Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye, okumayı bilip geliştirmek isteyen vatandaşlarımız ise Haydi Türkiye Evden Kur'an Okumaya programlarına başvuru yapabilecektir.

3. Gelen başvuruların öğretici eşleştirmeleri müftülükler tarafından EHYS Öğrenci İşlemleri-Çevrim içi Eğitim Başvuruları sayfasından geciktirilmeden gerçekleştirilecektir.

4. Görme ve işitme engelli vatandaşlarımızın sınıf ve öğretici planlaması Başkanlık merkezince gerçekleştirilecektir.

5. Müftülüklerce öğrenci eşleştirmesi yapılan öğreticiler ise ders açılış işlemlerini 1 Mart tarihinden itibaren EHYS üzerinden yapabilecektir. Ders kayıt işlemlerini yapmayan ve en az 10 öğrencisi olmayan öğreticilere ek ders tahakkuk ettirilmeyecektir.

6. 1. veya 2. grupta eğitim gören öğrenciler, 3. veya 4. grupta eğitim almak isterlerse tekrar başvuru yapabilecektir.

7. Öğrencilerin aynı öğreticileri talep etmesi durumunda imkânlar çerçevesinde müftülükler tarafından talepler gerçekleştirilecektir.