02.10.2021

İlçemiz Kaledibi Mahallesi Mustafa Ali camii dualarla ibadete açıldı

Hayırsever vatandaşımız Mustafa Elma tarafından  Kaledibi mahallesinde yaptırılan "Mustafa Ali Camii" İl Müftüsü Mustafa Tekin tarafından Cuma namazı öncesi  yapılan dua ile ibadete açıldı.

Yeşilyöre Mahallesi Musalar Cami İmam Hatibi Harun Gözüakça’nın Kuranı Kerim tilaveti sonrası açılış konuşması nı İl Müftüsü Mustafa Tekin yaptı.

İl Müftüsü Tekin konuşmasında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda cami açılışı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırsever vatandaşımıza ve bütün vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederim." dedi.

"Cami imarının cemaatle olacağını" ifade eden tekin, "Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.’ buyurmaktadır. Dünyada sahip olduğunuz şeyleri ebedileştirin ahitere taşıyın."Allah'ın emrettiği şeylerde harcayın ifadelerini kullandı.
 Açılış programına İl Müftümüz Mustafa Tekin ile birlikte İl Müftü Yardımcısı Cafer Kılıç İlçe Müftü Vekili Mikail Koç ve İlçemiz Beld.Bşk.Yardımcıları STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Program sonunda Hayırsever Vatandaşımıza Teşekkür belgesi ve Plaket sunuldu.