21.10.2021

Mevlid-i Nebi Haftası Sebebiyle "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" Konulu Konferans Düzenlendi

Konferansa konuşmacı olarak İstiklal Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Sabri Türkmen katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Abdullah Rencber ‘’Sevgili peygamberimiz (sav) her alanda bizim için en güzel örnektir. Onun vefası, aile hayatı, Rabbiyle olan irtibatı, insanlığa ve diğer mahlukata olan şefkat ve merhameti bizler için en güzel vefa örnekleridir. Bugün toplumlarda kaybolan değerlerden biri de vefadır. Halbuki vefa; birey ve toplum hayatında,aile hayatında çok önemlidir. Bundan dolayı vefa duygusunu yeniden canlandırmak gerekmektedir. Diyanet İşleri Bakanlığı bu sene bu temayı öne çıkarmaktadır. Yeniden daha iyi vefalı bir birey ve toplum olmak ümidiyle başta programa katılan tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor ve saygıyla selamlıyorum.’’ dedi.

İstiklal Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Türkmen  ise " Vefa insanın bizatihi kendisinden başlamak suretiyle herkese ve her şeye karşı ortaya koyması gereken bir sorumluluktur. Vefa insanlığa, kainata, canlı ve cansız varlığından istifade ettiğimiz her şeye karşı borcumuzu ödemek demektir. Eğer vefa sıfatıyla yapılmış bir sıfat tamlaması olsaydı, o sıfata en çok yakışan isim Hz. Muhammed Mustafa (sav) olurdu. O ki Rabbine, ümmetine, insanlığa, canlı ve cansız bütün varlığa karşı vefayı gösteren, vefayı yaşayan, vefayı kuşanan bir peygamberdi. Veladeti ile kainatı, risaleti ile insanlığı, vefasıyla dünyayı güzelleştiren, alemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa'ya selam olsun.

Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’e ümmet olma şerefine nail olan mümin de vefalıdır, vefalı olmak zorundadır. Zira vefa, mümin ahlakının bir gereğidir diyerek sözlerini tamamladı.

Proğram sonunda İlçe Müftümüz Abdullah Rencber tarafından Prof. Dr. Sabri Türkmen’e teşekkür plaketi sundu.

Program, Mevlidi Nebi haftası münasebetiyle çeşitli ikramlar ve gül hediye edilmesinin ardından sona erdi.